Home Senioren Oranje Blauw'15 5 RKAVC 2 - Oranje Blauw'15 5: 1-1

RKAVC 2 - Oranje Blauw'15 5: 1-1

Afdrukken PDF

Door Stan Dirix - Nieuw seizoen. Dus ook weer een nieuwe competitie. Dit keer onder de nieuwe fusienaam Oranje Blauw'15. Het vijfde team moest deze zondag op bezoek bij RKAVC 2 uit Asenray. Wat werd het op deze eerste speeldag? We zullen het zien.

Vandaag met Bernard Hamers onder de lat die sinds kort papa is geworden. Proficiat Bernard. Hij vervangt de verhinderde Remco v.d Borgh. In de beginfase gelijk opgaande wedstrijd kansen voor beide ploegen. Na ongeveer 20 minuten kwam Oranje Blauw op voorsprong. Xander werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Er volgde een penalty. Tom Gross benutte dit buitenkansje en zette Oranje Blauw op voorsprong. 0-1.

Niet veel later werd het echter weer gelijk. Uit een schot werd de bal nog van richting veranderd en verraste keeper Bernard en verdween in het doel, 1-1. Vlak voor rust schoot Tim Wolters nog van grote afstand op doel. Dit schot werd nog gepareerd door de keeper. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft een iets beter Oranje Blauw dat verschillende goeie kansen kreeg om op voorsprong te komen, maar gingen er allen niet in. Daarentegen kwam de thuisclub er ook af en toe gevaarlijk uit via de tegenaanval. Maar de Oranje Blauw defensie bleef overeind. Dit ook door goed keeperswerk van Bernard met enkele goeie reddingen. De slotfase brak aan. Wie nu scoorde was vrijwel zeker de winnaar van deze pot. Hiervoor kreeg Oranje Blauw kansen genoeg om de 3 punten mee naar huis te nemen. De bal wilde er maar niet in.
Het bleef tot het laatste fluitsignaal spannend, maar gescoord werd er niet meer en eindigde de wedstrijd in 1-1. Niet verloren maar wel teleurgesteld. Zeker nu we zoveel kansen gekregen hebben. We moeten nu genoegen nemen met een gelijkspel. Een minder goed begin van de competitie.
Dit moet de komende wedstrijden veel beter. Hier moet aan gewerkt worden. Dan komen de goede resultaten wel.
Komende zondag de tweede wedstrijd van dit seizoen thuis tegen EMS/ RFC 3 uit Roermond. Ook zeker niet te onderschatten.